tisdag 22 september 2009

Amigurumi

Denna bok fick jag i födelsedagspresent i somras av min mamma. I den hittade jag jätte söta små virkade djur som lockade mig till att virka.
Barnen i klassen vill ju jag ge födelsedagspresenter. I klass 2 som jag är klasslärare för på en waldorfskola har fabler som tema i periodundervisningen.
Jag har valt att virka i Tilda garnet från Svarta fåret i bomull och akryl, som de finns massa färger och är smidigt och ett rimligt pris. Inköpt i en av Göteborgs äldsta garnaffär Tummelisa, som har jätte bra service och trevligt bemötande.
Denna virkning sker på bussen fram och tillbaka till jobbet, just nu är jag uppe i 12 halvfärdiga kroppar och huvuden. Det fattas öron, svansar och stoppning. Jag kommer att stoppa dem med ull, känns lite bättre en syntetvadd. Jag har använt virknål nr 2,5mm känns lagom.
En katt blev första djuret som fick flytta in till ett av barnen i klassen. Jag sydde på pärlor som ögon. I boken så nämns djuret som en bäver, fast i grått ser det mer ut som en katt, eller hur?

1 kommentar:

  1. Vilken snäll fröken dina elver har, fint virkat!
    Hoppas att du får en lugn helg hemma, jag kommer med rapporter från syfestivalen!

    SvaraRadera