onsdag 26 januari 2011

Lite färdigt

Jag är nöjd med min nya kjol som jag sydde förra veckan av ett mönster som jag fick på symaskinsmässan i höstas. Så idag ritade jag mönster på en ny tunika och skall klippa till den i morgon, så nu har jag äntligen kommit igång med att sy. Nu kommer det bli flera inlägg med färdiga plagg.

Dessa benvärmare stickade jag innan jul, har glömt att fota dem. Det kommer passa bra nu när det skall bli kallt igen, till min nya kjol. De är stickade med knitpro 3,5 mm i Svarta fårets raggsocksgarn. Busenkelt mönster, jag lade upp 88 maskor (lagom vida för mig ovanför knät) och stickade 1 rät och 1 avig i 10 varv som mudd och sedan 2 räta och 2 aviga var 10:e varv minskar jag 2 maskor (första och sista maskan), tills de är lagom vida nedtill och tillräckligt långa. Avslutar med 10 varv 1 räta och 1 aviga, maskar av elastiskt.

5 kommentarer:

 1. Åh, denna beskrivning måste jag ha. Har bara där man skall använda strumpstickor. Kan du inte berätta för mig antal maskor från början och så, för jag är nybörjare och det du skrev saknar delar för mitt huvud!

  SvaraRadera
 2. Så snyggt och klassiskt!
  Sy på beställning?
  :) Ritar du dina mönster själv?
  Må gott hälsningar

  SvaraRadera
 3. Åh, vad gulligt av dig! tack, nu skall jag försöka mig på ett par! TACK!

  SvaraRadera
 4. Har börjat med ett par, eventuellt visar jag när de är färdiga om det inte blir helt fel. Man vet aldrig med mig. Fick ta en rätt tjockt garn då jag hade inget annat. Tack så väldigt för tipset!
  Ha en skön fredag.

  SvaraRadera
 5. Snygg kjol och snygga benvärmare, blir säkert toppen tillsammans! Trevlig sida du har, med fina projekt. Och så blir man så glad av den gröna färgen :-)

  SvaraRadera