söndag 9 augusti 2009

Borta bra men hemma bäst!

Oslos nya Operahus var en fantastisk byggnad. Själva huset är inte så fint, men att gå upp på det vita taket i solsken var en härlig känsla.... Det var som att gå på en glaciär mitt i sommaren. Det gjorde jag när jag var på Island, det var en känsla det, åkte även snöskoter på glaciären.

Vatten, vatten fick en känsla av is bollar mitt i sommaren, när jag gick förbi Nationalteaterns fontän mitt inne i Oslo.
Jag gillar Oslo, min favorit bokhandel finns där. Det är den fantastiska bokhandeln Antropos, köpte massa böcker (stort hål i kassan). Allt från vika stjärnor i silkepapper till matematikböcker. Det blev ett besök på Husfliden med, men inget garn med ut. Mina kära släktingar bor i Oslo och tvärs över på deras gata har det öppnat en garnafärr, så där slank det ner ett par nystan (10 närmare räknat). Tänk om jag hade bott så nära en garnaffär?
Har också hunnit med att vara på kurs i Oslo. Fantastisk kurs som ger en nya redskap till undervisningen och hjälp att få struktur på årets planering. Massa tips som just nu bearbetar, för nu är det en vecka kvar innan det är dags att jobba igen.

Har hunnit sticka lite på min stora rätstickade sjal, den blir gigantisk...... Bild kommer senare, behöver fotohjälp av skruttan som är ute och seglar.

2 kommentarer:

  1. Oslo, där har jag faktiskt aldrig varit. Ser fint ut. Antar att du också börjar jobba denna veckan. Lite skönt att det blir lite struktur på tillvaron igen, men visst är det härligt att vara ledig?
    Ha det gott!
    /Kram

    SvaraRadera
  2. Njut av de sista dagarna i ledighet! Fina fotografier från ett vackert Oslo!

    SvaraRadera