söndag 31 juli 2011

Ljumna sommarkvällar....

är det bästa jag vet.
Nästa sommar skall jag ha bra belysning på min balkong så att jag kan sitt längre och sticka.

Snabbt gjort....

 ibland är det bra att ha en stort garnlager. När lill skrutten beställer ett linne.
 Massa luftmaskbågar i Bomull/lin från Drops. Mönstret hittade jag på Drops hemsida, fick ändra lite grann. Virkade med 4mm och det gick åt 200g . Fort gick det 2 dagar i solstolen så var det klart.
Skruttan blev helnöjd, blev precis som hon ville ha det. Undra vad jag ska göra med resten av garnet ca 500g? Undra om det räcker till en tröja?
Ska virka klar min väska först och.......Varför så många projekt samtidigt?

lördag 30 juli 2011

Idag blir det solpaus....

och massa bad. Virka ska jag också. Skruttan beställde ett linne igår så hon hejar på och packade ned den i badväskan, så jag inte skulle glömma den.

Njuter av den ljuvliga dagen!!!

torsdag 28 juli 2011

Runt hus

 
Förra veckan var jag och en kompis i Järna. Vi bodde Ytterjärna där antroposoferna har sitt fäste. Just nu är det en fantastisk utställning See colour om Goethes färglära, Steiners tavelritningar, Hilma af Klint mm. De hade byggt upp ett hus som var helt runt och ett runt hål i taket där vi kunde se hur jorden rörde sig. Huset hade även det uppe på natten (vi var inte där då) då kunde man se ett ljus spel, solnedgången och soluppgången. Robygge är en underbar affär bredvid kulturhuset med sitt målade tak och glasfönster som måste ses. Robygge har massa waldorfmaterial och böcker som man vill ha, lite böcker kom med hem. Ett besök på Saltå kvarn blev det också, mums! Vi bodde i ett privatrum med en ljuvlig trädgård.
Seminarieparken har massa vattentrappor som jag bara älskar, vill ha en i miniformat på min balkong. Undra om jag kan gjuta en själv? Dessa trappor renar vattnet i dammarna, det är en genialisk uppfinning, eller hur. Denna lilla minisemestern kan jag sammanfatta med ett ord givande!!

onsdag 27 juli 2011

Njutit!

Idag har jag suttit på min balkong och virkat. 
Det har varit så skönt!
Hoppas att det blir badväder imorgon!

Magiska ögonblick....

 En av de soliga dagarna under juli var vi på Akvarellmuseet. Det var en fin utställning med färgstarka akvareller av Emil Nolde. Skärhamn och museet är en av pärlorna i sommar Sverige.
 Regna gjorde det och då blir det så här fint.
 Vi bodde i ett hus som låg vackert i en skogsglänta.
Skruttan har fångat magiken!!

tisdag 19 juli 2011

Borta bra men hemma bäst!

 Idag har vi kommit hem till stan igen. Vi har lånat en kollegas hus i 3 veckor ute på landet. Det har varit underbart härligt även om vädret inte har varit jätte bra. Skruttan och jag har lyssnat på radion på kvällarna och scrappat tillsammans. Jag har berättat massa episoder från korten och minnen. Hon och jag har hunnit att umgås en hel del, bara det har varit härligt. Denna Annis sjal i Manos lacegarn i karamellrosa har jag också hunnit sticka (plus lite annat som komer på bloggen lite senare).
Muscher är inte min grej att sticka. Jag är nöjd med formen och storleken på sjalen. Den kommer bli en present som tack för lånet av huset.

onsdag 6 juli 2011

Här går det på låg varv....

Här går det på lågvarv när det gäller stickningen, men en halskrage i Drops Delight är klar. Har fått dessa 2 nystan, men jag gillar det inte. Ojämnt spunnet och alldeles för olika färger ihop, fult helt enkelt.
Annars ägnar jag mig åt att sorterar kort som skall in i album. Det är ett dåligt samvete som jag har skjutit upp i massa år.  Vi gör det tillsammans så det är ett nöje. I morgon ska vi börja att scrappa dem. Nya album, papper, dekorationer mm är inköpta på Danska vägen.

söndag 3 juli 2011

Juli UFO

Denna stickning har jag anmält som juli Ufo i mina 12under12under2011.

Lite halvfärdigt.....

Har stickat färdig ett linne denna vecka på Flatön. Nu ska det bara fästas trådar och blockas. Det har varit en perfekt stickning att ha med på kurs. Nu har jag bara 3 terminer kvar på Waldorflärarutbildningen och en sommar vecka. Det känns riktig skönt. I höst ska jag ta tag i min andra lärarutbildning som det ser ut nu. För att bli behörig, det känns jättebra.