fredag 25 september 2015

Höstsockor


Börjat på ett par ugglesockor. Det blir bra höstsockor.

tisdag 22 september 2015

Skew blev socka #28

Dessa sockor var roliga att sticka, mönstret kommer från Knitty. Jag har stickat i Collinet Jitterbug 110g räckte nästan. Fick använda svart till kanten men det blev riktigt bra. 


Nu blir det inte riktigt lika mycket sticktid. Jag har fått nytt jobb som rektor på en skola på Hisingen, det skall bli spännande att börja jobba på en kommunal skola, har bara jobbat i friskolevärden innan. Fast jag skall pendla så lite sticktid blir det allt.

lördag 19 september 2015

Tvåändstickning

Det är så kul med tvåändstickning. Jag älskar dessa färger och dessa muddar skall bli ett par halvvantar. 
Det är skönt att lära sig en ny teknik för då måste man koncentrera sig lite extra. Det behöver jag just nu när tankarna far i väg.

onsdag 16 september 2015

Sista paret sommarsockor #27


När jag var uppe vid tån så tog garnet slut. Jag gjorde en efterlysning på Instagram och fick napp. Efter ett par dagar hade jag 50 g i brevlådan.
Så nu har jag ett par sköna sockor i garnet Jitterbug. Många sockor har det blivit i år och nu har jag bestämt mig att skänka bort några par till kyrkan som sedan delar ut det till ensamkommande flyktingbarn. Det känns bra, jag behöver inte 27 par.

söndag 6 september 2015

Första helgen på HV Tvåändstickning

Nu har min HV kurs i tvåänstickning börjat och vi har tränat på uppläggningar och aviga maskor.
De aviga maskorna ger en fin effekt och olika utseende hur man vrider garnet och om man har flera färger. Det är en rolig teknik men jobbig för händerna. Till nästa gång skall vi förbereda flera lappar så nu gäller det att sticka lite varje kväll.