söndag 30 augusti 2015

Sommar sockor par #26


Hittade en en rest av detta ull/bomull garnet och gjorde mig ett par korta sockor, fast det kommer nog ges bort.
Jag har nu strumplådan full men fortfarande massa sockgarn så det är bara att fortsätta sticka.

fredag 21 augusti 2015

En sockstickning till #25Nu är det klara mina Marit som Dödergök har gjort beskrivningen till. Tyvärr syns inte mönstret så bra men det var en rolig stickning. Lite trånga runt smalbenet, hoppas att det går att blocka ut. 

onsdag 12 augusti 2015

Kompisar

Om man inte själv skall ta en förstaklass så kan man ju hjälpa en gammal kollega med att virka bänkkompisar. Det blev 27 st i olika färger. Virkat i Catania och stoppat de med färgad ull. Det är bävrar, möss och grisar. Hoppas att det hittar en fin kompis i klass 1.
onsdag 5 augusti 2015

Mystristickning blev par #24

Dessa sockor var kul att sticka. Garnetjag använt är resten på den gigantiska sjalen Atljezitrons Treeking. Fast nu ljuger jag har små rester kvar som kan använda s till restgarnssockor.

Förstås har jag startat en ny sockstickning, mer om får ni ett kommande inlägg.

söndag 2 augusti 2015

Sommarsockor #23

Provade att sticka ett par sockor på frihand utan mönster med ett fint spetsmönster från min nya sockbok. Det fick bli ett par presentsockor till kompisen Maria ihop med en bok.
Gillar den typ av häl. Hoppas mottagaren gör det med.

I denna bok hämtade jag spetsmönstret.

lördag 1 augusti 2015

Nr #22

Många sockor blir det, men jag har inte köpt ett ända nystan i år. Jag har fortfarande garn kvar. Mitt mål att sticka 24 par kommer jag nå snart. Så nu får jag höja det till 30 par eller tills garnet är slut.
Dessa är stickade i Noros Silkgarden som har legat ganska länge i stachen. De är stickade på stickor 3 mmså det gick ganska fort.
I morgon får ni se ett nytt par.