fredag 31 juli 2015

Teststickning #21

Jag har teststickat ett par sockor för Anna(AnnaF). Jag gillar hälen och att sticka från tårn. Det blev somriga. Det är roligt att teststicka, så jag gör det gärna fler gånger.


fredag 17 juli 2015

Mysteristickning

Det var länge sedan jag hoppade på en mysteristickning, men nu är det dags igen. Att det var ett par sockor blev ju intresset ännu större. 
Första ledtråden
Andra ledtråden
Och den tredje har jag fått och stickat. Nu får jag vänta tills på onsdag för att nästa ledtråd skall komma.

onsdag 15 juli 2015

Testar en ny häl

Jag testar en ny häl och det kommer bli en spetsocka med kort skaft. Jag stickar och stickar och jag tycker inte mitt sockgarnslager minskar. Fast det måste det göra till slut. 

tisdag 14 juli 2015

Havsfärg och sommarsockor #20


Hittade en rest och stickade från tån och uppåt på frihand lade till en fläta på varje sida för att pynta dem lite. Garnet är köpt på Tummelisa för massa år sedan vet ej vad det heter, tappat banderollen. Det är en blandning mellan ull och bommul. 

måndag 13 juli 2015

Bassockor #19

Blev ett par bassockor av nästan allt av de blå enfärgade, har en liten snutt kvar. Annars är allt de engärgade blå slut. Det räckte till många sockor. 
Sockblockarna är väl använda, att det har blivit 19 par sockor sedan 1 januari på att jag stickar minst ett varv varje dag är helt otroligt, undra hur många det blir på ett år. Mitt mål är ju 24 par får nog revidera mitt mål.

söndag 12 juli 2015

Socka #18

När jag stickade den stora sjalen så räckte inte garnet så jag hade detta garn också. Dessa såg jag att Medea stickade och blev sugen. Rolig fläta och konstruktionen runt hälen. De var roliga att sticka. De kommer fler sockor som är klara.

lördag 11 juli 2015

Små figurer

Fick en fråga från en gammal kollega om jag kunde virka 27 figurer till henne. Undra vad hon ska ha de till. Hon skall ta en förstaklass i en Waldorfskola, så det skall nog bli bänkkompisar. Så nu virkas det minst en figur varje dag, så jag skall hinna till 19 augusti. Det gäller att hålla ångan uppe.


fredag 10 juli 2015

Socka #17 teststickning

Jag anmälde mig på instagram när AlpakkaAnna lade ut en fråga om att teststicka hennes nya mönster på deltawingsocks. De stickades ifrån tå och uppåt, jag gillade hälen skarpt. Även dessa är stickade av de blåa garnet ifrån den stora sjalen.


Ett par blå till #16


Dessa har varit klara ett tag, de är också stickade i treeking från Atelje Citron. En liten fläta som löper utmed sidorna och ett mönster som liknar ett vågffelmönster som är stickat med lyfta maskor. 
Nu är det sommar och jag blockar sockor på löpande band. Få se hur många jag hinner sticka innan sommaren tar slut.

måndag 6 juli 2015

Ett par till #15

Dessa är nästa par fråmn min stora sjal. Här går ett zick zack mönster längst ena sidan. Hittade mönstret på Ravelery, Zigzagular med förstärkt häl.


Dessa skall bli ett par presentsockor.

Socka #14

Hermione's everyday socks blev bra och sitter fint på foten. Lätt mönster med fin struktur. Nr 2 från den stora sjalen.

Socka nr #13


Nr 13 är wtt par enkla slätstickade sockor med häl av förkortade varv. Första paret från min jätte sjal.