onsdag 30 november 2011

Titta vad jag fick idag

 Idag fick jag denna bok i gåva av snälla Ann-Christin, tusen tack.
Vågade mig på en av de enkla mönsterna i boken med picoter och sammanfogningar i picoter, eller vad det nu heter. Inte helt jämna picoter men jag kan läsa enkla mönster. NU är nästa steg att våga mig på hjälptråd och cirklar. Fast nu måste jag fortsätta med julklappsstickningen. Tiden räcker inte till just nu att nörda ner mig mer i denna teknik. Fast nu ska jag beställa lite garn!! Så jag kan prova lite fler enkla mönster ur boken.  Nu får nog skyttlarna ligga till helgen.

Titta

vad jag har lärt mig ikväll! Cirkel och inte bara en, utan tre och picoter.
Imorgon skall jag prova att använda mitt Petragarn från Dmc, för nu är mina skyttlar helt tomma på  garn. Undra vad jag kan beställa mer garn till frivoliteter?

måndag 28 november 2011

Stolt

Efter en helkväll både på café och hemma i soffan med kramp och svettiga händer
så har jag fått till både knutar och öglor. Ikväll ska jag träna vidare och försöka få till nästa steg med youtub, en cirkel tror jag det heter.

söndag 27 november 2011

Frivolitetsträff

 I eftermiddag var jag på min första frivolitetsträff på ett café i Göteborg ihop med två andra bloggare Call designe och Okej då, som hade stort tålamod med mina frågor och lärde mig först knuten. Vill också tacka för trevlig eftermiddag och min tre första skyttlar(heter det så). Det blir inte sista gången, nu sitter jag här och kämpar, skam den so ger sig!
 Första ljuset är tänt!
Favvotomen är på plats!
 

1:a advent

 och julklappsstickning.
Adventsljusen är framme och lite pynt.
Nu ska jag gå på min första frivolitetsträff, de ska bli kul och prova en ny textilteknik. Jag gör ju inget innan. Textilnörd inte jag! Bilder kommer senare.


fredag 25 november 2011

Fårfäll

Ja, vad gör man om inte har råd med en äkta, just det stickar en!

torsdag 24 november 2011

Julklappstickning

i kväll!

Julros

i grått, får jag kalla den som det är första advent på söndag. Nej en Rosa red är det även denna i Cachmir, underbar mjukt och härlig att sticka.
Garnet är inköpt på Tummelisa.
Denna är levererad till beställaren.

tisdag 22 november 2011

Rose Red

i lyxgarnet Cachemire från Adriafil. Underbar mjuk och varm. Passar bra som den är en gåva till en god vän som har det lite tufft just nu, som behöver en riktig mjuk mössa som ej skaver och värmer gott.

söndag 20 november 2011

En till

basker med en viken kant,
rosa fåll
ny ruggad
fylld med plastpåsar
och på tork.
Även denna är stickad i finullgarnet från Rauma.

lördag 19 november 2011

Kunden har alltid rätt

I mitt inlägg med halskragen nämnde jag en dam som jag handlade de fina cerisa Babysilk av. Hon hade liggande en fin halsduk i sin monter och jag ville köpa det mönstret till dessa 3 cerisa nystan. Snorket sa hon att det går ej sticka den med det garnet för det kommer inte bli snyggt, och fick inte köpa mönstret. Jag sa att jag ville försöka för jag trodde det skulle bli bra. För det skilde bara halv storlek på stickorna. Tyvärr hade jag redan betalt dem och hade jag funnit mig skulle jag säga du kan behålla dina nystan och gått därifrån. Nog om det nu ska jag gå på fest och ha riktig roligt ikväll.

HA EN TREVLIG KVÄLL!!!

Ikväll

 ska jag på kalas/fest hos en kompis. Hon kommer att få glada pulsvärmare och
 basker i finullgarnet som jag har tovat. Efteråt virkade jag lite baklänges i angora som pricken över i, sydde jag i några gröna knappar. Finullgarnet är underbart att sticka i och tovas sig lätt och blir mjukt och ulligt. Jag bara älskar det. Jag har lagt upp till en till mig själv också.
Dessa fina nystanen vann jag i tisdag när jag var på stickcafé som Tummelisa anordnade, undra vad jag ska sticka av det?

fredag 18 november 2011

Lyx

Detta kommer bli ett par lyxvantar, 100% kashmir och då måste man ju ha ett par lyxstickor också, fyrkantiga från knitpro.

torsdag 17 november 2011

Jag är kär

i finullgarnet från Rauma. Kunde inte låta bli att lägga upp till en basker till. Den andra ligger på tork efter att jag har hårdhänt tovat den med tvål och vatten. Bild kommer till helgen (vet inte om födelsedagsbarnet tjuvkikar här). Jag får nog ta en tur till min hovleverantör i eftermiddag, för att komplettera till ett par vantar.

onsdag 16 november 2011

En halskrage till

behöver jag det egentligen? Denna är gjord i garnet Baby silk från grossisten Du store Alpake som jag köpte på Boråsmässan förra året av en dam som hade glömt att kunden har alltid rätt.
Halvpatent och stickor 5 mm, ingen kul stickning men nu är den färdig och jag kan stryka den i min korg av Ufon. 

Gammalt Ufo klart

Detta Ufo har legat i 2 år men nu är det färdigt. Pulssvärmarna har jag gjort med 3 räta 0ch 1 avig och en volang på känn med en picotvirkad avslutning. Garnet är Drops fabel, tror jag. Detta Ufo anmälde jag till 12under12under2011 i oktober.

tisdag 15 november 2011

Mysig kväll

har jag haft på stickcafé som Tummelisa hade ordnat på Stora Holms säteri. Vi fick en underbar grönärtsoppa med gott bröd till, mums. Ann-Christin och Petra visade lite nyheter från butiken och jag hade tur och vann ett fint paket(bild kommer imorgon). Skönt med lite tankning av energi!! Tack!

måndag 14 november 2011

Oj....

lite stor blev baskern i finullgarnet, men vilken tur att den är stickad i ull.
Jag får tvätta den lite hårdhänt!

Enkla

Enkla virkade handledsvärmare i det underbara finullgarnet från Rauma. Jag ska lättova dem och när det har torkat kommer det nog lite pynt på dem också. Raumas finullgarn finns i 100 färger och är underbart att både sticka och virka i. Jag upptäckte det garnet redan på 80-talet när jag stickade luse-tröjor till systersonen. Min favorit butik i Göteborg har tagit in finullgarnet i massa fina färger(just nu ca 30 färger men de ska komma fler) så nu slipper jag åka till Oslo.

söndag 13 november 2011

Lite nytt i

garderoben har det blivit idag. Har suttit vid symaskinen hela dagen. Så det har blivit en bas kjol i svart jersey(hittade en liten rest) och en top med båtringad hals. Den passar bra till min favvokofta som  jag stickade i våras/sommar. Ett par gröna tights är hopsydda men resåren räckte inte, så de får jag ordna imorgon. I går träffade jag 4 gamla klasskamrater från min grundskoleklass. Vi 5 tjejer har gått i samma klass från ettan. Det var över 20 år sedan jag träffade dem, och vad minnen som dök upp och vad vi skrattade ihop åt dessa. Jag får tacka facebook att vi hittade varandra.

lördag 12 november 2011

Snabba ryck

Jag fick ett sms från min kompis i onsdags: Jag fryser på jobbet. Det var bara att ta fram stickorna och surfa lite på nätet. Dessa hittade jag på bloggen 365+1, som kråkspark har designat. De är stickade i ett superwash garn Vital som har legat till sig i förrådet. Det gick åt 48gram (tur att det räckte Tummelisa har det inte längre).

fredag 11 november 2011

och nu är den torr

 Min nya sjal i en härlig cyklamen med ljuslila trekantspärlor från miyuki.
Den är gjord i Alpakka från Schachemyr på stickor 5mm. Mönstret är Little leaves och designen är Susanna IC. Gillar den runda formen för det ligger så bra på axlarna. Piffar upp min annars tråkiga svarta garderob. Garnet är köpt på Tummelisa och pärlorna på canvasshop.se.

torsdag 10 november 2011

Torkning pågår

av min nya sjal.

Min nya sjal

Började sticka denna på Risbrogäddornas stickevent, men så var jag tvungen att sticka färdig en kofta innan jag kunde slutföra den. Nu är den klar ska blocka den bara. Rolig och snabb stickning, om jag inte menar pärlvarven(för de va för j.....a).

onsdag 9 november 2011

Lila glans

 Lite mörk bild men nu är födelsedagspresenten uppackad och mycket omtyckt, i älsklingsfärgen lila. Passar så fint till hennes mörka hår och svart jacka.
Har virkat den i Sublime med merinoull och med glans av nylon. Mönstret består av stolpar i en tub med virknål 6 mm från Clover. Det gick 4 nystan a 25gram. Hoppa in på Tummelisa om du vill göra en lika dan eller klämma på andra mysiga nystan tex finull från Rauma. Man kan aldrig få för många halskragar, eller hur?

söndag 6 november 2011

Rustikt

I morgon skall jag leverera denna kofta som jag har stickat på beställning. Den är gjord i Svarta fårets raggsocksgarn. Den är en baskofta med v-ringad hals och raglan, med mosstickning.

torsdag 3 november 2011

November UFO

får bli denna härliga halskragen (när den är färdig). Jag har 1,5 nystan kvar av det härliga silkalpakka. Den stickas i patent som är en bra tv stickning. Den blir lagom att anmäla i utmaningen 12under12under2011, som tomteverkstaden är i full gång.

tisdag 1 november 2011

Tur jag har

dessa nystan vann jag i en utlottning på bloggen 12under12under2011. Tänk att jag har vunnit 2 gånger på att sticka klart mina ufon.  Stort Tack Eva, vet inte riktigt vad jag ska använda dem till, men de får ligga till sig. Så klarna det nog eller så blir det en julklapp.
Nu är det dags att laga födelsemiddag till Lilla Skruttan som fyller 14 år idag. Det ska bli Nigellas citronkyckling som skall stå i ugnen i 3 timmar och en härlig sallad och delikatesspotatis i klyftor. Visst låter det gott!!!
Här är länk till receptet, för det blev jättegott!!!