måndag 31 oktober 2011

UFO korg

Lov, underbart och mer tid!!!
Har samlat ihop mina ufon i en korg som jag hittade i Skruttans rum i helgen som hon inte ville ha längre.
Kanon att ha allt samlat på ett ställe.

Nystpyramid

som skall bli julklappar. Raggsockar i långa banor. Svarta fårets Raggsocksgarn är toppen, i fredags hade Tummelisa hela hyllan full med massa fina färger. Jag använder ett klassiskt mönster för jag gillar den klassiska hälen.

söndag 30 oktober 2011

I fredags...

 var jag på symässa i det gamla regementet på Kviberg i Östra Göteborg. Hittade dessa murriga tygerna hos Tyger och ting, som skall bli kuddfodral till min kökssoffa. Blir det tyg över ska det bli bordstabletter också. Ska bli kul att få lite nytt i köket.
 Lite nytt skall det bli till mig också, jersey till tunika och tights från Tygaffären på Lagerströmsplatsen. Gäller bara att sätta igång, hoppa jag ska hinna det nu på höstlovet. Måste ha lite nya kläder och så måste lagret av tyg minska.
En tofs slank ned i påsen också.
Det var första gången jag gick på fredagen, det kommer jag göra fler gånger, mer utbud ibland tygerna och inte lika mycket folk. Så nu har jag kunnat använda lördag och söndag åt att röja lite i lägenheten. Fattar inte vad allt kommer ifrån, för inte kan det vara jag och Skruttan som har burit hem det? eller hur? Har nog små ...... som bär hem!

onsdag 26 oktober 2011

Svart...

krage som är patentstickad. Den är gjord  Alpaka från Schackemyr. Den kommer att värma gott i vinter.
Jag är så glad, för jag vann i en utlottningen 3 färdiga projekt på bloggen 12 under 12 under 2011.
Spännande vad som kommer på posten. I helgen skall jag nog gå på en mässa på Kviberg som sydmaskinsagenturen.

tisdag 25 oktober 2011

Lite nytt i lagret

Stickeventet i Habo gav lite förnyelse i garnförrådet ihop med massa ny inspiration och nya bekanskaper. Flera bloggare har fått ansikte och det gör att det är en nu roligare att följa dem.
Kunde inte låta bli dessa härvor i Grönt och lila lovikkagarn, som ska bli fina och goa vantar i vinter till mig och Skruttan. Jag köpte också gaffel av Carin, så nu ska jag lära mig att gaffla.
Massa Töis från Gotlands spinneri ville också hem till mig och ska bli en fin stor sjal!
Dessa härvor vann jag i garnlotteriet, det lila är 100% silke och de andra är ull och silke. Det som är så rolig är att man kommer hem med lika många vinster som man lämnar in. förnyelse kallas det!

måndag 24 oktober 2011

En härlig helg

 I helgen var jag ihop med massa andra härliga människor i Habo på Stickevent som Risbrogäddorna Anna och Carin ordnar för tredje året. Stickade, pratade, skrattade, inspirerades och fick massa energi.
 Carin hade en liten spontan visning av grunderna i gaffelvirkning.
Detta fick jag i min godis påse.
Stort tack Anna och Carin!!!
Tack alla nya och gamla vänner
Hoppas att vi syns nästa år!!

torsdag 20 oktober 2011

Pricken över i

I dag(sen kväll) äntligen fick jag sytt i knapparna i min Bomull/lin tröja och nu även i min kofta i Manos blend(bild kommer i morgon när ljuset har återvänt).

Matematik för hela slanten

Första matematikprovet är klart, bara 3 kvar. Undra hur jag tänkte när alla klasserna ska ha prov samma vecka. Fast det är ganska kul pyssel, nästan som att sticka hålmönster, det gäller att få förkortningar och förlängningar att gå ihop. Eller att få ekvationer som är lagom svåra.

tisdag 18 oktober 2011

Slipningen är färdig..

och diamanterna är utsträckta på mitt pussel. Den var lätt att sträcka och få jämn. Alpaka  från grossisten Schachemyr är den stickad i med stickor nr 5 mm. Mönstret Diamond är en gammal favorit, lätt att lära sig utantill som det är så himla logiska varv och bara 10 varv i varje rapport. 
En lika dan hänger i skylten hos Tummelisa i en härlig senapsgul färg, om ni bli sugna på att sticka er en egen.
Denna är gjord i en härlig blå färg med en uddkant i mörkblå kid mohair. Stor blir den basen är över 2 m och höjden ca 75 cm. Jag ska inte ha den själv, beställaren önskade sig en stor och gosig sjal och det blev det, jag ska nog sticka en ny till mig själv när alla julklapparna är stickade.

måndag 17 oktober 2011

Diamant slipning pågår...

och som avslutning blir det lurviga bågar!!!!

söndag 16 oktober 2011

Nu är det snar dags

Snart är det Stickevent i metropolen Habo som Risbrogäddorna ordnar. Jag ska unna mig en klassisk massage, klämma på garn och färga garn med jeaba kallfärg. Det blir nog en härlig helg, eller vad tror ni?. Undra vad korgen skall innehålla? Det finns en del garn att välja på. Ska nog ta med en sjalstickning och  julklappstickning.

En diamant slipas

Just nu sitter en Diamond på stickorna i en vacker blå färg (ja ni ser rätt den är inte grön). Garnet är Alpaka och stickorna är nr 5 mm. Beställaren vill ha den stor och gosig, undra hur många rapporter till jag skall sticka, just nu är det 7 diamanter på höjden från spetsen till basen.

lördag 15 oktober 2011

Första julklappen

En snurrhalsduk i Alpaka och kid mohair är klar som skall bli en julklapp till en god vän!
Passade bra att ha denna stickningen i väskan under  denna veckan, har haft en period matematik med bråkräkning på skolan där jag just nu vikarierar. Eleverna har fått hjälpa mig att räkna tårtbitar. 
Det går 7 tårtbitar per cirkelvarv, hur många tårtbitar måste jag sticka om jag vill ha 12 cirklar?

onsdag 12 oktober 2011

Jag måste erkänna.......

Jag måste erkänna jag är beroende av att ha massa underbara garner. Läste på facebook att Noro garn hade packats upp i hyllorna i min favorit butik Tummelisa om ni inte visste det innan, bilen styr dit med autopilot. Detta underbara garnet i härliga gröna toner som jag bara måste ha. Nu ska det bli mysiga strumpor bara till mig. Tur att inte detta beroende skadar min hälsa utan tvärt om, mer stickning mindre tröst ätning.

tisdag 11 oktober 2011

Svartlurvigt

Svartlurvig snurr skall bli en julklapp. Den blir mysig med en tråd Alpaka från Schachenmyr och en tråd Kid silk från Austermann inköpt på Tummelisa. Snabbstickat och enkel stickning som passar till en tisdagstrött mamma, efter träning i gymmet ihop med bästa Skruttan och sedan skjutsning till Harpan.

måndag 10 oktober 2011

SilverGrått

 Ny halskrage med virkade stolpar med virknål från Clover 6 mm.
Gjord i ett glansigt merinoull med nylon från Sublime inköpt hos Tummelisa.
Den passar också fint till västen!

söndag 9 oktober 2011

Fallande löv

 Så här glad blev Skruttan när Beatatröjan var färdig.
Det var sol(just nu blåser det och regna)idag.
Den är stickad i Onions garn med bomull och ull. Mönstret har Ann-Chritin gjort på Tummelisa, med fin raglan och struktur. Redan en favorit under den nya västen med bruna kängor.

torsdag 6 oktober 2011

Börjar att sina

Nu börjar min ufokorg att sina, underbart som snart är året slut i utmaningen 12under12 under 2011. Dessa pulsvärmare har jag anmält som oktober UFO. En är klar och nästa ska jag börja på i kväll.

tisdag 4 oktober 2011

Brunt!

Kanske det blir denna knapp i sydd som dekoration på den mysiga hösttröjan!
I skogen idag var det s här mysigt underlag, mjukt och härligt. I verkligheten så var det så fantastiska bruna färger som bara hösten kan ge. Och helt tyst under fötterna.
 Solen värmde så härligt på ryggen och gav mig energi till att fortsätta med bråkräkningsförberedelser.

måndag 3 oktober 2011

Rosa månad

Hos Tummelisa kan man köpa dessa gulliga rosor och stödja bröstcancerfonden. Jag köpte dessa tre och de kostade 30 kr styck och hela förtjänsten skänks till cancerfonden och de ska bli presenter i helgen, ska nog köpa ett par till nästa gång jag går förbi.

lördag 1 oktober 2011

Hösten är här

 Igår tog Skruttan och jag en härlig tur i skogen med kameran.
 Fina färger  och kontraster.
På stickorna är det höstfärger också!!
Härlig struktur blir det med Onions cotton wool.