lördag 25 juni 2011

Blått...

 Ibland stickar jag i andra färger. Pulsvärmare till basaren och
strumpor till Skruttan.
De är stickade i Zauberball med 2 räta och 2 aviga på skaft och översidan av foten. 
De sitter bäst enligt Skruttan.

Äntligen


 Knapparna är isydda i min ullklänning. Den var färdigsydd redan i mars men knapparna ville inte komma i förrän idag. Träknappar från Tummelisa och ulltyget köpte jag på symässan i Borås förra hösten.

Midsommar!

 Firat en lugn midsommar på den härliga ön Rörö, längst ut i Göteborgs norra skärgård.
Jag älskar att gå i bergen på västsidan och upptäcker nya arter varje gång. I år hittade jag Ramslök, mums att göra pesto på. Det blåste bra men de salta vindarna är så härliga.
Kaprifol är min älsklings blomma. Undra om jag skulle kunna ha det på min balkong? Ska nog försöka, bara jag kan övervintra den, men det ska vara den vilda för den har så underbar färg, den milda rosa ihop med de gröna bladen. Nu ska jag sätta mig på balkongen och sy knappar och sticka några varv, för idag har jag plockat och röjt en massa hela dagen. Skönt när det är gjort, men nu längtar jag efter sol och luft!!!

tisdag 21 juni 2011

Lycka...

 Min dotter har spelat harpa i sex år och nu var det dags att hyra en pedalharpa för att komma vidare. Innan hade hon en klaffharpa, men blir väldigt begränsad av det i låt val. Den är två meter hög och tung som bly, inget hon tar på spårvagnen. Hon vill gå på musikgymnasium om två år och ha harpa som sitt huvudinstrument.
Till hösten ska hon ta grad 4 av 8.
Nu letar jag efter fonder och stipendium att söka för att ha råd med att köpa henne ett eget instrument. för att hyra är ingen lösning i längden. Har någon som läser detta, något tips!!!

Ledigt och shopping.......

 Ledigt och massa behov skapades. Kunde inte låta bli att hänga på låset när Tygaffären började in rea. Det blev en liten hög med reatyg och förstås nyhetstyg. Nu ska det sys, jag längtar efter att sitta en regnig dag vid symaskinen. 
 Idag var jag bara tvungen att titta in i den nyöppnade Stoff och stil på Bäckebol (nästan närs gårds). Oj det blev visst en liten hög där med. Underbart med en butik med massa sybehör. Grönt till mig och
blått till skruttan. 
Det ska bli linnen, solklänning och tunikor.
Härligt med ledighet och tid för sin hobby!!!!

söndag 19 juni 2011

Sommarlov framför sig......

 Nu är det äntligen sommarlov, vad ska hända dessa veckor. Jag skall börja med att färdigställa en kofta, 3 par pulsvärmare, blocka strumpor och ...........
Tänk att man inte vet vad morgondagen skall ge en. I helgen har jag varvat ned och hunnit med att träffa kompisar. Regnet har smattrat på rutan och jag har läst och stickat, underbart.
Just det jag måste också ta tag i lite efterarbeten också, det får bli imorgon eller övermorgon, fast det är nog lika bra att ta det med en gång, eller hur. För första baddagen ska jag bada, längtar efter sol!!!!
Det bästa med ledighet är att ingen klocka ringer!!!

tisdag 14 juni 2011

Helgens begivenhet...

Vandrade på Valön i Bohuslän under söndagen. Underbara vindar och natur.

torsdag 9 juni 2011

Sommarlov!!!!!

Sommarlov=jordgubbar
Underbart!!!!
Nu har skruttan ledigt i 10 veckor och tre dagar (viktigt med de 3 dagarna).
Själv jobbar jag en vecka till sen, massa tid till........................

onsdag 8 juni 2011

Klara färdiga gå....

imorgon har vi sommaravslutning på skolan. Idag lämnade jag in mina sista omdömen, underbart.
Min oliv blommar så underbart och snart är det semester/sommarlov, längtar till att kunna sitta ute på balkongen med morgonkaffet, för det smakar så ljuvlig!!!!!

måndag 6 juni 2011

Grönt är skönt.....

 Igår gjorde jag en krona/båge till mina sommarklängväxter krasse luktärter mm. Aluminiumtråd lätt att böja till.
 Nu är det grönt och skönt på balkongen.
 Det doftar sommar vita härliga blommor
 och  små söta.
Stickpauser blir det också, kofta i buteljgrönt ska det bli.

söndag 5 juni 2011

Det har varit lite tyst...

jobbet och en massa annat har gjort att jag inte orkat med att blogga eller att göra färdigt maj UFO:t men nu är det ju snart sommarlov. Innan sommaren går över till höst ska nog denna tunika/linne bli färdigt.
Detta är en halvfärdig Babe docka sm har legat några år. Det ska bli mitt juni Ufo. Sys ihop, stoppas och hår ska nog jag hinna med parallellt med maj UFO. Sakm den som ger sig!!!