måndag 28 februari 2011

Nya strumpor

Enkla långskaftade strumpor kan jag nog sticka hur många som helst till dottra min. Dessa är stickade i Zauberball från mitt garnförrådet. Här köps inget om det inte är nödvändigt. Jag har nog garn till 15 par till, hua vilken samling jag har.
Hon älskar strumpor med resår på ovansidan av foten. Sockblock är en bra uppfinnig, jag älskar dem.

söndag 27 februari 2011

Mössa klar

I går var jag, mamma och dottern på symässa i Kajskjul 8 och köpte garn och lite tyg hittade jag också. Tur att det var stickvänligt tv igår och idag. Mössan är gjord i Opal enfärgat dubbelt sockgarn med en pälstofs(även den köpt på mässan).

Nu ikväll är det kallt inne så tv tittandet sker med mössa, vantar(gjorda av mormor) och morgonrock. Fast i vinter har skruttan gått utan mössa ute, fast då hade hon ju inte en pälstofsmössa, men det har ju inte varit kallt enligt skrutt.

Färdiga muddar

Idag har det varit bra sticktv, massa idrott. Februari UFO är nu FO och en dag kvar. Härligt, så nu är det dags att ta tag i januari UFO igen.
Dessa bohusmuddar köpte jag materialsats till förra sommaren på Bohus museum, lätt att sticka och fina till min gröna Ullfleece.
Nu är det dags att ta fram mars UFO:t, vad ska de bli?

Designer?

Idag har jag renskrivet ett vantmönster som jag gjorde i höstas till stickameras vanttävling. Ska bli kul och se alla andras bidrag. Tänk att jag alltid ska vara ute i sista minuten.

fredag 18 februari 2011

Mer färdigt

Dessa gjorde jag färdigt innan lovet, har glömt att blogga dem. En vanlig glad sjal i massa lila toner. Garnet är inköpt på Tummelisa favorit garnet Semilla. Vantarna är virkade i dubbelt garn, mönstret har jag fått från Risbogädddorna. Vantarna känns som sammet.

Ledighet

Oj vad lovet gick fort, redan fredag. Har hunnit med lite röj. Stickat lite på mitt Januari UFO, men garnet tog slut i tisdags. Hoppas på att Hanne Falkenberg skickar mer jätte fort, har bara 2/3 ärm kvar, så att jag kan få färdigt den nu när jag är taggad. Istället har jag tagit fram ett annat UFO som bara skulle fästas trådar på, benvärmare i Navia 1trådiga, 2 räta och 2 aviga, som vanligt. Sköna över tightsen, och kommer att värma gott i vårvintersolen.

Restgarns vantar i dubbelt Semilla har också blivit klara, de ska få ett nytt hem på lördag.

Nu gäller det att ta vara på resten av lovet och gå ut i solen!!!

Härlig helg !!

söndag 13 februari 2011

Alla hjärtans dag

Dessa gjorde jag klara idag och är första paret till basaren. Restgarner i ull som hade ungefär samma tjocklek. Inspirerad av att det är ALLA HJÄRTANS DAG IMORGON.

söndag 6 februari 2011

Månadens mönster

Söndagsoft och jag hittade en ny Kal, som vanligt kunde jag inte låta bli. Har anmält mig och nu ska jag sätta mig och fortsätta sticka på januari Ufot. Samtidigt ska jag planera vad kan jag sticka i detta mönster. Jag tror det ska bli svarta raggsockar!! med riktigt långa skaft.