måndag 31 januari 2011

Inte färdig, men....

Första månaden i utmaningen 12... är inte klar, men det är ju bara att fortsätta denna månaden. Månaden bara sprang iväg, men jag fortsätter så hoppas jag att den kan vara klar i mars, så jag kan delta i den utlottningen.
Nu i februari så har jag anmält ett lite mindre UFo, ett par pulsvärmare i bohusstickning. Bara en att sticka, den andra är klar. lite montering också, men det ska nog gå vägen.

söndag 30 januari 2011

Mys med stickningen

Både idag och igår tillbringade jag i stickfåtöljen Sport på TV och helt matt. så nu är nästan mina benvärmare nr 2 klara. Sen är det dags att ta tag i min gröna Gloria.

lördag 29 januari 2011

Tävlingen avgjord

Igår drog min dotter vinnarna i min tävling, efter att vi hade gjort 177 lappar med nummer på. Oj vad många som har både kommenterat och länkat. Tusen tack och vad många nya bloggar jag ska följa nu. Tack för alla fina kommentarer det värmer och inspirerar mig till att fortsätta blogga.

Dessa nummer har vunnit!! i tur ordning.

1:a pris 1 hg garn
Bloggaren
Garnfröken
Stort grattis!!

2:a pris 100g te
bloggaren
virkastickasy

3:e pris choklad
bloggaren Eva i Halmstad

Stort grattis till er alla, paketen kommer på posten så fort jag har fått era adresser.

Tusen tack till alla nya bloggvänner!

onsdag 26 januari 2011

Lite färdigt

Jag är nöjd med min nya kjol som jag sydde förra veckan av ett mönster som jag fick på symaskinsmässan i höstas. Så idag ritade jag mönster på en ny tunika och skall klippa till den i morgon, så nu har jag äntligen kommit igång med att sy. Nu kommer det bli flera inlägg med färdiga plagg.

Dessa benvärmare stickade jag innan jul, har glömt att fota dem. Det kommer passa bra nu när det skall bli kallt igen, till min nya kjol. De är stickade med knitpro 3,5 mm i Svarta fårets raggsocksgarn. Busenkelt mönster, jag lade upp 88 maskor (lagom vida för mig ovanför knät) och stickade 1 rät och 1 avig i 10 varv som mudd och sedan 2 räta och 2 aviga var 10:e varv minskar jag 2 maskor (första och sista maskan), tills de är lagom vida nedtill och tillräckligt långa. Avslutar med 10 varv 1 räta och 1 aviga, maskar av elastiskt.

lördag 22 januari 2011

Kjol blev det

Kjol blev det i linne och rå siden, den är klockad på snedden med ett ok och gummiband i midjan. Fick blodad tand nästa projekt blir en ylleklänning i min favorit färg lime med leggings. Äntligen har jag kommit igång att sy igen. Har massa tyg och ett stort behov av nya kläder, så det ska nog inte bli några problem att hitta något att sätta saxen i. Så nu ska ni få se lite annat en stickat och virkat i bloggen.

onsdag 19 januari 2011

Äntligen

Idag satte jag saxen i mitt tyg till en kjol. Har inte sytt på jätte länge. Imorgon ska jag sy jippi!!!
Jag längtar tills imorgon.

Tack för alla kommentarer på min tävling, tävla fram till 27 januari. jag kommer att lotta ut 1 paket te i min favorit smak och 1 chokladkaka också, för att öka chansen att vinna. Lycka till!!

söndag 16 januari 2011

Mossa Mossa på dig....

Ja vet, jag skall inte börja på något nytt. Kunde inte låta bli. Hittade 3 härvor Manos Silk blend i denna härliga färg i mitt "lilla" förråd. Jag chansar attdet ska räcka till en kofta med 3/4 arm och inte så långt liv. Håll tummarna!!!

onsdag 12 januari 2011

Hej mitt vinterland.....

I morse när jag gick genom Renströmskaparken till jobbet så låg landskapet som en sagovärld. Det kändes som alla träden var inpackade i bomull Det var helt sagolikt, med lampan som lyser som en måne.

Ett par lovvika till har det blivit. Denna gång ett par grå med rött broderi. De är stickade i Svarta fårets lovvika inköpt i, just det på Tummelisa. De går fort att sticka vantar med magic-loop nr 5mm.

Jag ruggar dem lätt med en rotborste, så de blir täta och gosiga. Mitt favorit mönster på lovvikavanar finn i boken Skönt stickat.

Jag vill vinna garn

Prova lyckan och försök som jag att vinna garn hos Frisky frog en av mina favorit bloggare.

söndag 9 januari 2011

Kofta!

Bild lånad av Hanne Falkenberg

Detta Ufo ska bli färdigt innan sommaren, klicka till höger på länken till 12 under 12 under 2011 om du vill läsa mer:

lördag 8 januari 2011

Nu är detdags att fira!

Nu är det dags att fira!!!
Min blogg fyller 2 år och har haft fler besökare en jag bara kunde drömma om.
Dessa 2 år som har givit mig en massa nya idéer och inspiration från alla er bloggläsare.
Därför vill jag ordna ett lotteri på denna 100g/800m härva från Chili Gredelin i baby alpaca!
En lott: Skriv en kommentar under detta inlägg.
Två lotter: Skriv en kommentar och länka till detta inlägg.
Alla är välkomna att vara med.
En lycklig vinnare drar jag 27 januari.
Lycka till!!

fredag 7 januari 2011

Jullovsstickning....

Fick en beställning på handledsvärmare av en kompis som fryser på kontoret(fotade när Hanna spelar harpa), enkla i dubbelresår .De är gjorda i svart Alpaca från Indicita.

Detta är också en beställning, en Ysolda basker red rose fast i roströd. Stickad i Semilla och storlek Large och då blir det en 7 uddig stjärna. Jag har hunnit med lite mer som bara ska fästas trådar på och blockas, bilder kommer om några dagar.
Fast nu är det snart dags att börja jobba igen, tänk vad fort ett jullov kan gå.

torsdag 6 januari 2011

Ny KAL

Nu har jag bestämt mig att gå med och jobba bort massa UFO ihop med andra.
Det är en rolig utmaning som Eva har startat som pågår under hela året.
Gå med du med, så blir vi många som peppar varandra!
Nu ska jag bara tänka ut vad ska bli min första utmaning, har ju "några" att välja på.

onsdag 5 januari 2011

Vinter.....

Mina nya vantar i Semilla från BC garn, mitt favvo garn inköpt på Tummelisa. Jag älskar dessa vantar med rosa kant.

Volang är det också. Egen design mönster kommer i någon form.

Sjal med samma fina rosa kant, enkel sjal med 4 ökningar varannat varv med ett omslag sickor 6mm. Kanten är stickad på efteråt med stickor 4 mm med en spetsudd hittad i skönt stickat.

Tävling

Denna tävling kan du gå in på om du vill vinna ett par vantar fram till 22 januari.

tisdag 4 januari 2011

Halskrage

En halskrage eller vad nu heter i Schachenmayr Alpaka i en härlig röd färg. Virkad efter en ide som jag hittade på PetraO:s blogg och nu finns i fönstret hos Tummelisa på Olskrogen.

Den är skön att vira 2 eller 3 varv runt halsen. 300 luftmaskor blev 170 cm lång och 25 cm bred räckte 4 nystan till.

söndag 2 januari 2011

Nytt år

En nyårspresent till värdinnan på nyårsafton. Stickad i Semilla stickor nr 4mm mönster Rosa red från Ysolda, garnet är förstås inköpt på Tummelisa.

Allt är samma fast mönstret kommer i från Drops höst och vinterkollektionen. Denna fick lilla Skrutt .

Jag ska i år inte köpa så mycket garn, förrådet måste gå ned, garderoben är full, massa UFon och korgen är full. Mitt löfte lyder så här:
Ta dubbelt så mycket från förrådet en du köper!
Helt köpstop kan jag aldrig hålla, så är det bara. Tänk då skulle jag inte kunna gå in i en garnaffär alls, då skulle livet bli för fattigt.