fredag 31 december 2010

Gott Nytt.....

För att illustrera all snö som har fallit ner på oss under 2010, har jag mycket snö på vår julstad

Stjärnan får illustrera, att jag hoppas på ett bättre 2011 i många avseende.

Amaryllisen har jag fotat för jag vill vara ute i naturen mer under 2011 och hitta min egen tid och ro.

Dessa gjorde jag till dukningen till vår lilla julafton som är den bästa dagen under julen. Dessa hjärta får också illustrera mer omtänksamhet både i stort och smått under 2011.
Gott nytt år!! till er alla.
Så syns vi nästa år med nya spännande projekt!!

torsdag 30 december 2010

Utmärkelse!!

Det är en ära att jag har fått denna utmärkelsen av Call design, som jag har känt länge. Jag minns också tomtehändelsen. När jag var tonåring så tomtade jag runt hos fler grannar det var både roligt och mysigt. Jag kom ihåg när du var tomtemor hos oss när lilla skrutt var liten, så mysigt.

Nu till 3 egenskaper hos mig själv!


  1. Mycket för rättvisa, kan gå lite till överdrift ibland
  2. Snäll, glömmer mig själv
  3. Glömsk, vill ha för många bollar i luften.

Jag skickar inte den vidare, ta gärna utmaningen om du vill!!!

onsdag 29 december 2010

Pappers pyssel

I år har jag pyntat fönstren på balkongen med vikta papperstjärnor i silkepapper. Det gör vi på skolan ihop med eleverna. Jag har två böcker med massa olika stjärnvikning inköpta i Oslo på Antropos en underbar bokhandel. När solen ligger på så syns skiftningarna i stjärnorna.

tisdag 28 december 2010

Lite svart!

Stickade handledsvärmare i Navia entrådigt, efter Johanna Wallins mönster från hennes bok småvarmt. pannbandet är stickat i samma garn fast med 2 trådar efter ett mönster på Drops. Detta fick min syster i födelsedagspresent. De som var tråkigast var att fläta dessa små korvar, tålamodet fick övas (tog en hel kväll innan det blev rätt).
Undra om jag vågar lägga något nyårslöfte om köp stopp. Fast nu är garderoben full.

söndag 26 december 2010

Julefrid

Dessa sockar fick en kompis i julklapp. De är stickade i raggsocksgarn ifrån Svartafåret i melerat-och enfärgat svart. Mönstret hittade jag i boken Skönt stickat.

Det är en lite annorlunda häl, med minskningar mitt på. Jag gillar nog den klassiska bättre.

Det blev en axelvärmare i julklapp till Ina, mönstret är Stickfrossas till semilla i enkelt garn. Fast min är stickad i rött baby cashmerino från Debbi bliss från mitt eget garnförråd
Båda blev nöjda med sina julklappar. Det är roligt att ge bort hemmagjort!!

Det har varit en skön julhelg med massa mat, läsning och lite stickning. Det som är allra skönast är att jag är ledig ett tag till.
Det kommer fler bilder i veckan på hemmagjorda klappar!

fredag 24 december 2010

God Jul

God Jul till er alla!!
Härliga nya kulor inköpta igår. I år är vår gran så fin och välklädd av skruttan!!

torsdag 23 december 2010

Uppsittar kväll!!!

Klapparna till gästerna som kommer ikväll är klara! I kväll firar vi lilla julafton med 2 kompisar en tradition sedan 10 år tillbaka. Vi provsmakar lite sill och skinka mm.
Amaryllisen blommar, min favvo blomma till jul. I mitt hem kommer det inte in några julstjärnor, tycker de är tråkiga svåra att sköta och alldeles för kommersiella

En ny matta till badrummet har de blivit efter ett Drops mönster men min är gjord i 4 trådar DMC garn som har legat till sig sedan jag jobbade på Garnhyllan i Arkaden ( kommer ni ihåg den butiken). Det var ca 25 år sedan. Så man kan kalla det årgångsgarn!!

söndag 19 december 2010

Flitens lampa

Nu är det snart färdigt, de sista klapparna ligger i sockblock och på golvet på pusselmattan i streck. Skruttan syr det sista på sin klapp (vågar inte säga vem). I dag har vi hunnit med massa pyssel. Pyntat det sista gjort lite julgodis och bakat pepparkakor med glasyr. Det kommer bilder på klapparna efter jul, man vet ju inte om de kikar in här....

Nu längtar jag till jullov och lite härlig ledighet.

söndag 5 december 2010

Andra advent

Dessa och 2 par till har jag stickat till Grenqvistskolans basar förra helgen. De är stickade i Svarta fårets lovvikagarn och lätt ruggade. Snabb stickat, ska försöka hinna 3 par till innan jul, beställningar.

I fredags gick vi adventspiral på Waldorflärarutbildningen som jag går på distans. Att gå med ett tänt ljus i handen in till mitten och tända det och gå samma väg tillbaka medans vi sjunger traditionella julsånger är så vackert, fint och andäktigt Det ger ro.
Min besöksräknare har passerat 10000, jag ska ordna tävling under jullovet(det gick så fort helt plötsligt).

torsdag 2 december 2010

Kalenderstickning

I fredags så sparade jag ner mönstret till Adventsstrumporna som finns på Ravely under en kort period. Dessa kommer jag att sticka på under jullovet. Jag längtar redan dit. Det bästa med julen är när själva julafton är över. Efter det blir det julefrid.

Kallt!!!

Oj vad kallt det är, så en ny mössa har det blivit igen. Semilla från Bc garn denna gång också, samma butik som vanligt. Ni gissade rätt, Tummelisa.