fredag 29 oktober 2010

Eventhelg!!!

I morgon bär det av till Stickevent som Frisky frog och Myggan surrar ordnar söder om Varberg i Gamla köpstad. Det skall bli riktigt kul och skönt att starta höstlovet med att få ny inspiration och träffa andra stickare. Nu har jag packat garn (massa gröna förstås), stickor mm för att klara hela helgen. Jag hoppas att det ska ge mig nya idéer och energi i höstmörkret. Tofflor och sittdyna är också med.

I kväll har jag stickat sista ledtråden på mysterisocks 2010. Sockarna ska bara blockas. Efter det kommer bilder på dem. Det var ett lätt mönster att följa.

onsdag 27 oktober 2010

Favorit i reris

En till dottern också. Denna i Bamboo bandgarn från Rowan inköpt i reakorgen på 2knit i hennes favvo färg lila. Monstret finns i Enkel virkning. Annars stickas det pulsvärmare av restgarn till skolans årliga Höstbasar, bilder kommer en dag när ljuset räcker till att fota.
Den kommer att gå av stapeln 20 november på Rudolf Steinerskolan.

fredag 22 oktober 2010

Hjärta!!

Denna hjärtvärmare är virkad i Eskimo och sedan tovad i tvättmaskinen på 90 grader. Det blev lite för stort till soffan men annars helt så som jag vill ha dem. Jag kommer att brodera en slinga med pärlgarn innan jag ger bort hjärta till min bästa arbetskamrat Agneta.

I dag är det fredag och inget planerat för helgen!!!
Underbart!!!
Pyjamasen är redan på och jag stickar näst sista ledtråden på Myterisocks 2010.

onsdag 20 oktober 2010

Mysterysock 2010

Nu har jag hunnit med alla tre ledtrådar i Mysterysock 2010. Riktig rolig sockstickning. Längtar till fredag och en ny ledtråd. Här är länken till ledtrådarna.

söndag 17 oktober 2010

Höstlöv och sockor!!!

Härlig höst med massa fina fallande löv.

Convers med nya raggsockar

Då kan Skruttan inte låta bli att springa runt och sprätte löv runt sig.

Underbart garn inköpt på Tummelisa, Regia designe line. Vanliga bassockar i 2 räta och 2 aviga och långt härligt skaft Stickor nr 2.5 och även resår på fot och häl.

Efter en härlg promenad i solen så fick fötterna vila sig och magen fick en kopp varm härlig choklad med machmalows och vispgrädde, mums!

fredag 15 oktober 2010

Poncho!!!

Skruttan beställde denna härliga ponchon från årets Dropskatalog. Vad gör hennes mamma då? Just det, springer till garnaffären och handlar garn!!! Kan ju inte säga nej, eller hur, bra anledning att få handla nytt garn.
Den är stickad i dubbelt Alpacka från Indicia inhandlad på knit2. Mönstret finns i Drops nya kollektion för vintern. Det syns inte så bra på bilden att det är en mudd nedtill. Oket är stickad runt med dessa fina mönsterränder med minskningar med jämna mellanrum.

tisdag 12 oktober 2010

Oktobersockar!!!


Hittade en länk här att sticka sockor med en ny ledtråd varje fredag, det ska jag prova!!

söndag 10 oktober 2010

Äpple tid!

Köpte en materialsatts av Tant kofta på symässan i Borås. Det blev en vuxenäpplemössa med 2 blad och en lila pinne i toppen. En kompis blev så förtjust i mössan. Hon fick den som gåva när jag var och fika hos henne idag. Jag gjorde kanten i det mörka gröna garnet och blanda det ljusa och det mörka garnet i själva mössan. Vilket härligt garn ska nog köpa mer om jag hinner med. Innan det är slut i koftas koffert.

fredag 8 oktober 2010

Bamboo

Virkade kassar i Bamboo garner, den lila i Rowans bamboo tape som är köpt på knit2 i rea korgen.
Den gröna i Blend bamboo från hjertegarn inköpt i Oslo förra året på semestern i en liten garnaffär på samma gata som mina släktingar bor. Tänk vilken lycka att bo rätt över gatan vid en garnaffär. Mönstret på nätkassen kommer från boken Enkel virkning. Kassarna är toppen att frakta matlådan i.

onsdag 6 oktober 2010

Underbart garn inköpt på Symässan i Borås i 100% silke ska bli en sjal men vilken?
Ska nysta det i kväll hjälper nog mot min huvudvärk?

HöstminnenI höst har jag fotat en hel del blommor och bär. Dessa bilder får representera alla härliga stunder under hösen i stugan som jag fick låna av goda vännerna, tack
Ulrika och Örjan.

tisdag 5 oktober 2010

Vilken färg???

En virkad sjal som jag skulle behöva ett nystan till av det cerisrosa kidsilk Haze från Rowan, måste bara hitta banderollen!!!!! för att veta vilket nummer det är på färgen. Jag tror att färgen heter 606!!!

måndag 4 oktober 2010

Mobilfodral

Ett mobilfodral till min mamma av restgarn i blått och vitt virkad med 2,25 mm virknål med bara fasta maskor. De röda ringarna har jag bara virkat runt med fasta maskor. Knappen är gjord av en plastring som jag har klätt med fasta maskor och en ögla att knäppa med. Så nu fryser inte mammas mobil längre!!!

söndag 3 oktober 2010

Livet är en Fest!


Dessa 4 smakproverna av batikfärgade tuniker hade jag och mina kompisar på oss igår när de var 70 talsfest. Gummiband använde vi för att knyta med och maskinfärg från Herdin, det blev klara och fina färger. De var enkel och snabbt gjort. Vi firade 3 st 40 åringar. Hade ni varit på Mölndals museum igår hade ni sett oss där i dessa fina tuniker med peace halsband och färgglada kalasbyxor. Hela kvällen gick i samma tema med vinylplattor från 70 talet med räkcocktail, flygande jacob på menyn.
Livet är en fest!

lördag 2 oktober 2010

Badrumsduk

I 2dubbelt Tilda har blivit en virkad badrumsmatta. Det är ett dukmönster som jag har virkat massa små tabletter av i sommar. Fick bara virka en del varv flera gånger för att den skulle bli lagom stor.Passar bra till mitt randiga duschdraperi och det vita kaklet.

Svårt att få rätt färg har lekt en del med datorns enkla fotoprogram den första blev för rosa och den andra för blå.