onsdag 21 juli 2010

Ett UFO till!

Idag har jag hittat ett till UFO som bara skall blockas!
Varför?
Jag borde lära mig att göra det direkt, eller hur?
Behöver en knapp också,letar i min knappsamling, borde inte vara svårt att hitta som den består av 50% gröna knappar!!
Imorgon ska den blockas!
Efter att jag har målat en strykning till på balkongen, idag gjordes första!

måndag 19 juli 2010

Frestelse på tork

Mitt favorit garn just nu att virka små kalorifattiga frestelser är Catania från Schachenmayr inköpt i Göteborgs trevligaste garnaffär Tummelisa!

Idag har det varit en tråkdag med regn i luften, men bra! Så det blev inget mys på stranden!

Har fått sytt på denna lilla ros istället,

på denna lilla frestelsen!

Och blockat kanten också, så nu ligger den på tork........

Ihop med den fjärde duken av mammas Cotton glace från Rowan.

Bra med att ha tråkigt är att jag går ner i varv och får bort en del dåliga samveten!

söndag 18 juli 2010

Beslutet är taget...

I dag har det varit en dag som har gått åt till att plocka och åter plocka, tyvärr inte blommor eller bär ,utan saker till sin rätta plats. Jag har också valt knapp till min strandväska, så nu är den också färdig. Jag har också börjat att färdig ställa och blocka andra UFO:n som har legat ett tag. Att det ska vara så svårt att färdigställa och så lätt att börja på nya projekt.

Fast nu saknar jag värmen, så att man kan få en heldag på stranden med Ipoden, virkningen, kaffekorgen och strandväskan packad.

lördag 17 juli 2010

Blockat!!

Jag tog en paus i renoveringen och tvättandet av balkongen och blockade dessa två virkade tabletter. Bägge är gjorda av Cotton glace från Rowan som jag hittade hemma hos mamma, det finns fler färger så det blir nog några till.

Balkong renovering

Vad gör man en dag på semestern när vädret inte är på min sida!!!

Slipar och spacklar.

Dessa lådor innehåller trätrallar som jag skall lägga när jag har målat väggarna vita. Jag har inte så stor balkong, så hur jag ska få plats med blommor, 2 sköna stol och mys vet jag inte?

Den är inglasad så jag kommer att kunna utnyttja den långt in på hösten. Detta lilla bord skall oljas och nya stolar ska jag nog köpa, som är mer bekväma en mina nuvarande caféstolar. Trappstegen skall slipas, målas och oljas. Den har jag ärvt efter mormor, den kommer bli bra som blomställning!!

fredag 16 juli 2010

Stranden!!!

I dag är det ljuvligt väder, så det blir stranden hela dagen. Virkning, mat och kaffet är packat. Dottern har packat cyklop, snorkel, simfötter och en bok så nu kommer vi klara oss.....
Min nya kylväska har jag packat med sallad med tonfisk och melon, det blir mums.

torsdag 15 juli 2010

Ljuvlig kväll

Var hemma hos mina föräldrar igår, hade glömt mitt handarbete. Mamma hade köpt nya Allers och jag hittade detta fina mönster. Hittade också några nystan Cotton glace från Rowan i mammas korg. Virkade denna duk i mossgrönt med virknål nr 3, på deras underbara altan. Det var en helt ljuvlig kväll. Det gäller att ta tillvara sådana stunder!! Det blir nog fler kvällar, andra färger och fler dukar.

Utlottning

Klicka här om du vill vara med i denna utlottning hos stick-terapi innan 31juli.

En regnig dag!

Vad gör man en regnig dag.......

Sorterar knappar, som kanske skulle kunna passa till denna strandväska?

Eller tittar på andra knappar som är inköpta under året....... Fast dessa får nog bli till något annat projekt, fast när vet jag inte....

Dessa två knappar har suttit på ett kuddfodral en gång. Tänk vad många knappar som gömmer sig i burkarna. En av dessa passar nog bäst på strandväskan? Men vilken? Tar nog en promenad i regnet först innan jag bestämmer mig. Är jag "velig" eller? Men det är ju semester tid!!!

söndag 11 juli 2010

Semester!

Tänk vad skönt det är att sitta i en brassestol och titta ut över Delsjön och när jag har lust, virkar jag ett par varv. Ingen stress eller måsten som pockar på. Det är semester för mig.
I dag inhandlade vi cyklop, snorkel och simfötter till skruttan. Hon låg i vattnet och tittade på fiskar och njöt. Efter en stund kom hon upp och tankade mat i form av äggmacka, mums!! Efterätten till oss båda blev melon.
Denna ställning hade jag under tiden. I min nya brassestol, med en härlig kopp kaffe.

Hittade detta projekt i min UFOkorg. Jag gillar just nu att virka, lättast att ta med till stranden.

torsdag 8 juli 2010

Strandväska

En srandväska virkades under resan i Grekland. Den är virkad i dubbelt lingarn som jag köpte på 2knit innan resan för det liknade färgen på olivträdets blad. Jag har ökat var 5 ggr på varje varv till önskad storlek, efter det har jag virkat 3 lm i varje båge.När jag har min bikini i den så tänker jag på resan.

Bara det blir fint solväder snart!!!Det fattas en knapp, hoppas att jag kan hitta en i mina gömmer?

Jag har lekt lite med redigeringsprogrammet för att återskapa färgen på garnet, så att det skall likna den verkliga färgen. Denna bilden liknar verkligheten mest.

Fanastiska skapelser

Tänk att grekerna kunde hugga ut dessa fina draperingar i marmor. Själv har jag försökt lite i trä med mindre lyckade resultat.

Denna lagerkrans fanns på Nationalmuseet i Aten, underbar.
Det museet var helt fantastiskt, där fick jag uppleva hela Antiken plus mycket mer.
Jag längtar tillbaka, framför allt en sådan här dag som är grå och trist.

onsdag 7 juli 2010

Hemma igen!

Har varit i Grekland 12 dagar på studieresa med jobbet. Var runt i Aten på massa fina museum, kommer fler bilder efter hand. Vi åt gott titta på massa sevärdigheter, men vi han också att sola och bada. Nu är det sommarlov och idag gick jag igenom massa påbörjade projekt. Dags att färdigställa en del på stranden.

Nu sitter jag framför fotbollen och fäster trådar på min strandväska i lin som virkades under resan, bild kommer i morgon när ljuset är bättre.