söndag 13 juni 2010

Resklar!

Blockad och klar sjal i finaste garnet soft silk från Debbi bliss inköpt på Tummelisa förstås. Kan inte komma ihåg vad jag har använt för mönster. Nu bär det av till Grekland ihop med 10 kolleger. Det ska bli underbart. Så nu blir det tyst på bloggen ett tag.
Har packat ner lingarn och virknål, hoppas hinna göra några maskor.

SkolblommaI fredags morse när ja kom till jobbet så möttes jag av denna ljuva upplevelsen.
Mobilkameran lyckades fånga de magiska ljuset.

bollblomma

En underbar boll som står i rabatten utan för mitt hus.
Skulle vilja ha en kofta i den färgen. Eller kanske en sjal.

Fin vante

En utlottning på Rosenvantens blogg jag inte kunde motstå!

lördag 12 juni 2010

Inte för att jag har någon sommarkänsla ennu, fast det var skolavslutning i går. Alla jordgubbarna delade jag ut till mina barn i klass 2 på Rudolf steinerskolan. De är virkade i Catania från Tummelisa och på sydda glaspärlor som frön. Jag har stoppat dem med ull.

Fast när jag titta på bdenna bild så längtar jag efter att smaka årets skörd av svenska jordgubbar.

söndag 6 juni 2010

Lite gammalt

Dessa handledsvärmare har varit färdiga ett tag. De stickade jag av restgarn i ull efter mammas sockar. De har fått ett nytt hem, för de såldes på skolans vårbasar.

onsdag 2 juni 2010

Sjalar kan jag aldrig ....

Sjalar kan jag aldrig sticka för många, det finns ju så oroligt mång fina. Denna har jag stickat till min lilla skrutta. Garnet är som vanligt köpt på Tummelisa och garnet är babycashmiro i en lingon och mjölk färg.

Mönstret är travel women, snabb stickad, roligt och lätt.

Kanske lite varm just nu!!!
Nu är det snart lov!!!

tisdag 1 juni 2010

Busig katt

Denna lilla busiga katt har jag stickat efter en engelsk bok med små stickade djur. Dessa små djur går fort och lätt som det är stickade i rätstickning i raka bitar. Jag använder 2 trådigt väv ullgarn. de är stoppade med ull. Denna katt kommer att flytta till en waldorfförskola eller till mitt klassrum på Rudolf Steinerskolan.