söndag 28 juni 2009

Ledigt


Skruttans beställnig i våras, nu är den äntligen färdig. Ingen rolig stickning bara räta i dubbel Drops kid-silk. Efter ett mönster från drops. Nu börjar min ledighet som varar enda till 16 augusti, första gången på 8 år jag har en längre semesterperiod, innan har det mest blivit strödagar. Nu ska jag och skruttan njuta av värme och att vara tillsammans utan alla måsten!g Idag ska det bli bad och picnic, tror jag?

onsdag 17 juni 2009

Behöver inte frysa.....


Detta garn fick jag vid garn och choklad byte från stickorren. Handfärgat och handspunnet från Wålstedt. Det räckte till en halskrage i mosstickning, mönstet hittade jag på Drops hemsida. Så nu behöver jag inte frysa i vinter om halsen.

söndag 14 juni 2009

Bätte sent en aldrig

Aprilsockar som blev färdiga i Juni, bättre sent en aldrig. Dessa är stickade i ett garn som har legat ett tag från 2knit. Hittar inte etiketten, så jag vet inte vad garnet heter. De blev lite breda, i foten. Dessa skulle enligt mönstret stickas från tån och uppåt. Jag valde att sticka från skaftet och neråt. Var lite feg har aldrig stickat nere från och uppåt. Skaften blev lite vida så jag stickade en resårkant vid vristen. Det blev en traditionell kil häl, lättast att göra.

Mönstret var lätt att memorera, så det blev en bussstickning. Tur att den blev färdig innan jag slutade skolan, annars hade de nog blivit ett par UFO. Dessa blir nog ett par presentsockar.

I kväll ska jag sticka lite på min kofta, spännande och se om det blir bra med mina ökningar, eller om jag måste börja om. Det är en chansning tycker jag, men kul.

onsdag 10 juni 2009

Räkna och sticka

I går kväll stickade jag provlappar för att veta stickfastigheten, valde att sticka på nr 5. Det kändes som lagom hårt. det blev 15 maskor per 10 cm. Sen var det bara att ta fram block och penna och börja räkna. Det är alltid lite klurigt med axelns maskor.

Nu har jag lagt upp mina maskor och satt ut märk trådar (skall nog gör mig makörer). Har valt att sticka kanten i mosstickning, som garnet är mossfärgat!!!

Kommer att följa tant koftas början med ökningarna helt och hållet de först 10 cm. Sedan får jag börja räkan igen och mäta. Vilket härligt garn det är att sticka i, ångra inte mitt impulsköp.

tisdag 9 juni 2009

Nu är jag på gång

Dessa härvor skall bli min uppifrån och ner kofta, tant koftas kal. Tummelisa hade bara kvar 4 härvor limegrönt och det kommer nog inte räcka till min kofta, så jag kompliterade med 2 härvor mossgrönt. I kväll skall jag sticka provlapp och räkna maskor. Det var länge sedan jag stickade något stort plagg till mig själv, det skall bli kul.

måndag 8 juni 2009

Pulsklubben maj

Nu är nästa par handledsvärmare klara, i mitt nya "favo" garn Debb bliss baby cashmerino. De var ganska lätta att sticka. Nu är jag ganska mätt på handledsvärmare. Fast det är en bra stickning att ha i väskan, som tidsfördriv på buss.......

I dag var jag en tur till Tummelisa och köpte garn till uppifrån och ner koftan, fast det inte skulle köpas något garn bara titta. Det blev inget från garnlådan under sängen som jag hade tänkt mig, till uppe från och ner koftan som skall stickas efter tant koftas beskrivning. Fast det bli nog kofta till mig själv i stället. När jag stod i affären kunde dessa 4 ur läckra härvor i min favorit färg lime (bild kommer i morgon) i detta omtalade garn Heaven´s Hand wool classic, hänga kvar i butiken.

söndag 7 juni 2009

Duktig dotter

Idag fick jag hjälp av dottern att fota eller "modella" menar ja. Dessa pulsvärmare är april månads mönster, lättstickade inga favoriter. Fast garnet jag använde har blivt det Debbi bliss baby cashmerino, mjukt och gott, köpt på Tummelisa. Det har blivit en favorit butik.

Dottern min är duktig, dessa vantar har hon själv stickat i slöjden. Hon går i klass 5 på en Waldorfskola och där stickar alla vantar eller handledsvärmare. Det är roligt att hon gillar att slöjda. Fast hon tycker träslöjd är ennu roligar.

Valsöndag

Det var jätte länge sedan jag bloggade. Tiden har gått åt till att skriva läsårsbrev och andra måsten.

Det har inte blivit så mycket stickat den sista tiden heller. Fast idag har jag tagit mig i kragen och fäst massa trådar på små alster.

Foton blir det när kamerans batteri är laddat, kanske i kväll.

Jag har också som ca 70 andra anmält mig till att sticka en kofta uppifrån och ner som tantkofta har startat. Det ska bli en kofta till skruttan tror jag. Kan inte bestämma mig för vilket garn jag ska ha. Ekonomin säger något som finns i lådorna. Får gräva lite så hittar jag nog något som passar damen.