måndag 30 mars 2009

Vår på balkongen

Skruttan och jag har gjort fint på balkongen, och hon med sina nya pulsvärmare i Fabel från Drops. Har stickat mudden med 3 räta och 1 avig. Till avslutning har jag ökat maskantalet med att göra två omslag i varje varv 12 ggr i 5 varv, så det skulle bli en volang. Tillsist blev det ett picotvarv.

söndag 29 mars 2009

Nutkins strumpor

I går var vi i Örebro och badade på skandinaviens bästa äventyrsbad. Vad tror ni jag gjorde? Just det, jag stickade färdigt dessa strumpor, som är mars månads sockar i sockklubben 2009. De var kul att sticka.
För att få en bra stickfastighet i Drops Fabel så använde jag stickor nr 2,5mm. Sockorna är lite trånga i kanten. Om jag stickar dem igen så blir det en resår i början. Häl och tå sitter jätte skönt. Att sticka med förkortade varv har blivit en favorit. Dessa har jag bloggat förut, fast nu syns färgerna bättre. Dessa gav jag bort till vårfesten på skolan, hoppas att den var lyckad. Nu är det dags att börja med aprils mönster i pulsklubben 2009.

torsdag 26 mars 2009

Alla klara

Nu har jag fått klar alla handledsvärmare till skolans basar. Har ni vägarna förbi så titta in. Det är många aktiviteter under dagen.

Dessa har jag stickat i det sköna garnet i bomull och ull blandat ifrån Rowan. Enkelt mönster med ett hålmönster i ena kanten.



Dessa är stickade i 1 trådigt ullgarn som kommer från färgkraft, det är en gammal rest som jag har efter en sjal. Mönstret är stickfrossas pulsvärmare, som jag tycker är fint och kul att sticka.

onsdag 25 mars 2009

Våffeldagen

Vilket gäng av laggar, eller hur? Kvällen gick åt till att vara fotbollsmamma. Stekta våfflor var populärt ibland tjejerna, efter att de hade tränat och haft teori.

Idag började jag på den andra mars månads strumpan. Jag gillar den typ av häl med förkortade varv, även tån stickades med förkortade varv. Jag andvänder Drops Fabel, men lite kärvt att sticka i. Varför är det så tråkigt att sticka nr 2, då vill jag bara börja med något nytt. Jag får stålsätta mig så det inte börjas med något nytt.

tisdag 24 mars 2009

Snart klart.

Enkla pulsvärmare i Drops Alpaca.
De ljusrosa är stickade med ett hålvarv som jag har hittat på stickfrossas blogg. Enkelt och fint mot handen.
Det andra paret har jag stickat i två färger rosa och avslutat med en kant med picoer.
Idag ska jag göra klar två till så har jag gjort vad jag har lovat. Nu längtar jag efter att sticka strumpor eller att börja på en sjal.

måndag 23 mars 2009

Vårvärmare

Enkla goa handledsvärmare i en vårig färg. Garnet har jag köpt på 2knit som är från Adriafil i en blandning av bomull och ull. 2 räta varv och 2 avig varv som upprepas har blivit en favorit att göra. Denna gång piffade jag upp med en picot kant. Snabbt och enkelt.
Dessa har jag stickat vriden resår 3 räta och 3 aviga, förskjutet var tredje varv. Mönstret har jag hittat i en bok med massa olika pulsvärmare. Har glömt titeln på boken.

Dessa har jag bara lekt med olika tekniker efter hand som jag stickade. Det blev en enkel fläta och en avslutning med hålvarv som ökning. Detta garn är skönt att sticka i och att ha på sig. Jag hoppas att det skall vara lätt sålda på vår basar. Själv skall jag inte vara med som vi hade bokat lill semester till Örebro samma helg.

söndag 22 mars 2009

Snart vårbasar

Nu har det stickats pulsvärmare till skolans basar. Jag lovade att göra 10 par. Idag har jag monterat dessa 2 paren, och skruttan fick vara modell.I Drops Alpaca med påfågelmönster är dessa stickade i. Det är lite små och kompakta. Stickade på 2mm strumpstickor, helt fel. Det skulle vart 2,5mm, då blir det bättre. Färgen är fin nu till våren. Jag hoppas att det skall finnas någon som gillar dem endå.
Dessa är stickade i ett nytt garn från Adriafil i 100% merinoull. Jag gillade inte detta garnet stickat. Det är för olikfärgat för min smak men skön kvalité.

söndag 15 mars 2009

Pulsklubbens mars bidrag

I dag har det varit vår i luften, och min kamera hade slut på batteriet, så det fick bli en bild utan dagsljus. Lite dålig bild, men nu är mina pulsvärmare med gröna prickar och ceris bott färdiga. Det är mars månads mönster i pulsklubben. Det får bli en ny bild en annan dag. Jag har ändrat på mudden och stickat 3 räta och 1 avig ned till och 1 rät och 1 avig upp till. Det gjorde jag även runt tummen.
Nu är jag ganska trött på att sticka pulsvärmare, så nu ska det läggas upp till ett par strumpor på stickorna. Lite sugen på mars månads mönster i sockklubben.

måndag 2 mars 2009

Pärldjur och frustration

När min elever fyller år i klassen får de ett pärldjur i en handgjord ask och ett kort med en liten dikt.
Igår gjorde jag denna lilla fjärilen i blått.
Pärldjuren är en höjdpunkt, då är jag som första klasslärare populär.

Tiden räcker inte till just nu, så det blir inte mycket stickat. Bara det jag hinner på bussen.

Idag har jag börjat på ett par nya pulsvärmare i rosa, skall bli ett par att sälja på skolans basar nu i vår.